divendres, 6 de gener del 2012

Tres exposicions de l'artista holandès-català Enric Adserà Riba

El proper dissabte dia 14 de gener 2012 a les 19,30h,  s'inaugurarà l'última de les tres exposicions, al Tinglado núm 1 del Port de Tarragona. En aquesta exposició hi haurà, entre altres, les obres monumentals "MOSAICUS" i "CUBI".

Raquel Medina, David Rovira (Diputació de Tarragona), Jordi Agràs (Generalitat de Catalunya), Enric Adserà Riba i Elisenda Trilla al MAMT  ©-Gosse Adserà de Boer

"Somnis, Deliris i Espectres", al Museu d'Art Modern de Tarragona
 El dijous dia 15 de desembre es va inaugurar la primera exposició, "Somnis, Deliris i Espectres", al Museu d'Art Modern de Tarragona. A la sala de conferències es va mostrar el vídeo de com Adserà Riba treballava en els seus tallers a Zaandam i Barberà de la Conca. Hi va haver molt ànim i després de la inauguració Enric Adserà Riba va guiar els visitants. Les reaccions van mostrar que moltes persones es van sentir profundament commoguts i commocionats encara. Les obres mostrades van ser creats en els últims cinc anys i és un reflex de el que passa molta gent en la seva vida: amor i tristesa, felicitat i desgràcia. A la inauguració hi havia interessats dels Països Baixos, que van venir especialment per a l'ocasió.  L'exposició romandrà oberta fins el 5 de febrer 2012.

David Rovira (Diputació de Tarragona) i Enric Adserà Riba al MAMT  ©-Gosse Adserà de Boer

Gertje en John de Kiewit in MAMT  ©-Gosse Adserà de Boer
"Trajectòria" al Museu de Valls
El divendres dia 16 de desembre es va inaugurar amb gran interès la segona exposició "Trajectòria" al Museu de Valls a Valls. És una visió general de 60 anys. Des dels primers dibuixos oficials i relleus de guix que va fer Enric Adserà Riba als seus 12 anys d'edat, entre d'altres per ordre del seu primer mestre Josep Busquets, fins als treballs més recents. Des del figuratiu a l'experimental i una combinació d'ambdós. Sorprenent és la versatilitat d'Enric Adserà Riba. En entrar a la primera sala d'exposicions es troba immediatament a una composició en un gran paret, de moltes obres antigues, com dibuixos a ploma de canya, pastissos i olis. Una col · lecció variada de records inoblidables de l'artista de persones i llocs. Passant veiem els diferents temes, com ara paisatges, retrats, nus, dibuixos de guix, tallers. Tot això en una varietat de tècniques. La segona sala d'exposicions mostra el treball experimental d'Enric Adserà Riba. Collages amb estructures de cartró, fusta, i composicions. També hi ha diverses obres de "Les parets dels meus Tallers". L'última obra de l'exposició és el magnífic panell "Forn dels Tossuts", una composició d'objectes del seu poble natal i els seus voltants.


Inauguració "Trajectòria 1961-2011" al Museu de Valls
Enric Adserà amb l'Albert Batet (Alcalde de Valls) i Carme Mansilla (Generalitat de Catalunya) ©-Gosse Adserà de Boer
 Assumpció Casañas i Jordi Garcia (Museu de Valls) Raquel Medina (comissaria) Rosa M Ricomà (MAMT) Jordi Paris (Museu de Valls) © Gosse Adserà de Boer

Ignasi Ferré, Montserrat Busquets, Joan Serafini amb els respectius al Museu de Valls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada